HOOGEVEEN - De rechtbank spreekt een 41-jarige man uit Hoogeveen vrij van seksueel misbruik van 2 meisjes tijdens scoutingkamp. De man ontkent de beschuldiging en in het dossier zit onvoldoende bewijs om de man te veroordelen.

Tegen de 41-jarige man dienden 2 zaken. Tijdens de ene zaak was de man werkzaam als militair. Daarom behandelde de militaire kamer deze zaak. Voor de andere zaak is de man als burger berecht door een meervoudige kamer, omdat hij inmiddels niet meer in dienst was bij Defensie.


De 2 slachtoffers - die zussen van elkaar zijn – deden een paar jaar geleden aangifte van seksueel misbruik door de man. Dit zou gebeurd zijn toen zij in 2003 en 2005 op scoutingkamp waren. De man was op die kampen mee als leiding.

Ontkenning

Het ene zusje verklaarde dat zij in 2003 op scoutingkamp was in Eibergen. Ze was toen 10 jaar oud. De man zou ’s nachts bij haar in de slaapzak zijn gekropen. Hij zou onder meer haar borst en buik hebben betast, maar ook met zijn handen op andere delen van het lichaam zijn geweest. Het andere zusje verklaarde ongeveer hetzelfde, maar dan op scoutingkamp in Drachten in 2005. Ook zij was toen 10 jaar oud.


De man ontkende zowel bij de politie als op de zitting dat hij de meisjes heeft misbruikt.

Geen ondersteunend bewijs

Er was geen getuige die de seksuele handelingen had gezien. De man is eerder veroordeeld voor het misbruiken van kinderen. Maar de manier waarop hij toen te werk ging, komt niet in belangrijke mate overeen met de ten laste gelegde handelswijze in deze zaken. Dit kan dus ook niet tot het bewijs dienen. Er is onvoldoende bewijs dat de man de zusjes seksueel heeft misbruikt. Daarom wordt hij in beide zaken vrijgesproken.