ASSEN - De politie in Drenthe heeft op woensdag 20 december zes personen aangehouden die worden verdacht van het bezitten of handelen in vuurwerk, dan wel drugs. In diverse woningen is een grote hoeveelheid vuurwerk danwel hard- en softdrugs, sigaretten en contant geld gevonden.


De politie kreeg informatie over de mogelijke aanwezigheid van professioneel vuurwerk in een woning in Assen. Ter plaatse troffen de collega’s inderdaad een aanzienlijke hoeveelheid zwaar vuurwerk aan. Twee minderjarige jongens zijn aangehouden voor het verhandelen hiervan.

Het onderzoek in die woning leidde de politie ook nog naar drie andere woningen in Assen. In een woning aan het Rochtplein werd vuurwerk aangetroffen, waaronder zogenaamde shells, cobra’s en nitraten.

Soft- en harddrugs

Daarnaast vond de politie in verschillende woningen handelshoeveelheden soft- en harddrugs. Al het vuurwerk, de drugs en andere goederen - waaronder veel contant geld - zijn in beslag genomen.

Aanhoudingen

Naast de eerder genoemde twee minderjarige jongens, zijn ook een 36-jarige vrouw, twee 20-jarige mannen en een derde minderjarige jongen aangehouden. De vrouw is aangehouden voor het bezit van vuurwerk en hard- en sofdrugs. De beide 20-jarige mannen worden verdacht van het bezitten dan wel het handelen van harddrugs. De derde minderjarige verdachte is aangehouden voor het verhandelen van vuurwerk en het handelen en het voorhanden hebben van drugs.