ASSEN - De politie heeft op dinsdag 22 november 2022 een 27-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van meerdere brandstichtingen. Hij wordt verdacht van het in brand steken van een scooter in winkelcentrum Forum in Assen op 23 juli en van een auto aan de Sleutelbloemstraat op 1 september 2022.

De politie verdenkt de man van het opzettelijk aansteken van beide branden, met het uitbranden van een scooter en een auto tot gevolg. Bij de scooterbrand raakte ook een pand in het Asser Forum beschadigd.

Onderzoek gaat door
Het afgelopen jaar waren er vaker brandstichtingen in Assen waar auto’s of deelscooters het doelwit waren. Ons onderzoek gaat daarom door. Verder onderzoek moet uitwijzen of de man mogelijk betrokken is bij eerdere branden in de stad Assen.

Help de politie bij het onderzoek
Hebt u meer informatie over brandstichtingen in Assen die ons kunnen helpen bij het onderzoek? Heeft u bijvoorbeeld camerabeelden waar een verdachte situatie op is te zien? Of heeft u iets verdachts gezien of gehoord rondom deze of eerdere branden? Geef dit dan aan ons door. Dit kan via het tipformulier, onderaan deze pagina. Beschikt u over camerabeelden die u nog niet met de politie hebt gedeeld en waarop een brand of brandstichting is te zien? Ook deze kunt u uploaden in het tipformulier. Uiteraard kunt u uw informatie ook telefonisch doorgeven via 0900-8844.