ASSEN - De politie heeft, dinsdagavond rond 22:30 uur, een 26-jarige inwoner van Assen aangehouden aan de Mensingestraat in Assen.


Enkele minuten eerder troffen agenten van Politie Team Verkeer Noord-Nederland een motorrijder op het bedrijventerrein Messchenveld. Deze motorrijder viel op doordat hij een wheelie deed en met verhoogde snelheid over het bedrijventerrein reed. Toen de agenten de man een stopteken gaven haalde hij zijn kenteken van de motor en ging er met hoge snelheid vandoor. Hierbij werd de snelheid van de man gemeten op 219 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Tevens reed de man verschillende malen door het rode verkeerslicht en reed hij over het fietspad.

Op de Molenstraat in Assen ging de man te voet verder nadat hij van de weg was geraakt. Hierbij liep zowel de motor van de verdachte als een motor van de politie schade op. Op de Mensingestraat in Assen kon de man worden aangehouden. Bij de aanhouding is gebruik gemaakt van pepperspray. De verkeersongevallen analyse heeft aan de Molenstraat onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

De man bleek niet in het bezit te zijn van een motorrijbewijs. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Daarnaast is zijn motor in beslag genomen. De Assenaar is overgebracht naar het cellencomplex.